Activiteiten

Op deze pagina zullen wij maandelijks een kort verslag uitbrengen van alle activiteiten die hebben plaatsgevonden of van start zijn gegaan. Het archief van voorgaande jaren kunt u onderaan de website vinden.

Oudejaarsbijeenkomst SJJO

Op zondag 23 december van 11:00 tot 13:30 was de oudejaarsbijeenkomst in het SJJO. Deze bijeenkomst was bedoeld voor alle alleenstaanden, bijstandsgezinnen en statushouders binnen de gemeente. Bij binnenkomst zagen wij lange, sfeervol gedekte tafels en hoorden we de soundcheck van een aantal van de LEF deelnemers. Tijdens het eten brachten drie jongeren een Nederlandstalig lied ten gehore, onder muzikale leiding van Yvonne Leek en Mirjam Kaijer. De kinderen die zich onder het gezelschap bevonden werden uitgenodigd om na het eten samen met de muzikale jongeren en Mirjam een lied te schrijven. Zij hebben hier samen aan gewerkt en uiteindelijk werd het aan het einde van de bijeenkomst uitgevoerd. Een bijzonder gezellige middag!

Naschoolse kerstkoren

Jingle Bells, Jingle Bells… Wat is er nu leuker dan kerstliedjes zingen? Samen kerstliedjes zingen natuurlijk! Op de Akker, de Bonifatiusschool en ’t Ruimteschip wordt op dit moment hard gewerkt voor de jaarlijkse kerstvieringen. Dit jaar zal er op deze scholen een kerstkoor zingen onder leiding van Lianne Kenter van De Zangfabriek in Lutjewinkel. Er worden leuke en herkenbare liedjes ingestudeerd, maar er wordt ook gewerkt aan wat zangtechnieken, zoals bijvoorbeeld een goede houding en het gebruik van de kopstem. We hebben erg zin in onze optredens!

Muziekles op de Akker

Vanaf begin november zijn de kinderen van basisschool de Akker begonnen met de muzieklessen. Groep 3 en 4 krijgen les van juf Monique op de dwarsfluit, groep 5 van juf Shanice op het keyboard en groep 6 van meester Vincent op de gitaar. Er wordt op school hard geoefend op de verschillende noten, een goede houding en soms zelfs al een paar liedjes. Juf Monique begint de les met een warming up, waarna de kinderen zelf de fluiten mogen pakken en in elkaar zetten. Als de fluit op de goede manier in elkaar is gezet, beginnen ze met de juiste manier van blazen. Zo krijgen alle kinderen geluid uit hun instrument. Het lastigste volgens de kinderen? Dat er zoveel knopjes op de dwarsfluit zitten en dat ‘ie aan de zijkant zit, zodat je niet kunt zien wat je doet. Aan het einde van de les kunnen ze wel al een klein liedje spelen met verschillende noten achter elkaar, dus ze gaan met sprongen vooruit!

Presentatie Muziek op Schoot

Op dinsdag 6 november gingen de kinderen van Kinderopvang Smallsteps op bezoek bij verzorgingshuis Zandhoeve in Spanbroek. Zij hebben vanaf oktober Muziek op Schoot lessen van juf Elma waarin ze zingen, muziek maken en (muzikale) spelletjes doen. Nu mochten ze laten horen wat zij allemaal al geleerd hadden. In het begin was het nog een beetje spannend, maar uiteindelijk was voor zowel de kinderen als de ouderen een geslaagde ochtend. Omdat het zo dicht bij Sint Maarten was, kregen de kinderen aan het einde ook nog iets lekkers van de bewoners mee.

Kinderdorp

In de zomervakantie hebben de activiteiten niet stilgestaan. Zo hebben wij tijdens Kinderdorp een boomwhacker workshop georganiseerd. Deze workshop werd gegeven door Jeannette Welp. De deelnemers werden in drie groepen verdeeld en kregen allemaal een boomwhacker. Zo ontstond er een waar orkest met alle verschillende klanken en kleuren van de boomwhackers. Ook de begeleiders deden hier enthousiast aan mee. Tijdens het ouderkijkuurtje werden de groepen samengevoegd. Zo konden de 550 kinderen een concert geven. Na afloop konden broertjes en zusjes van de deelnemers de boomwhackers ook uitproberen. Een geslaagde dag!

Seniorendag

Op donderdag 25 oktober werd de Seniorendag in wijksteunpunt ‘de Lindehof’ georganiseerd. Dit jaar was het thema “Muziek en cultuur in je leven”.  Er werden verschillende workshops bezocht, waaronder de workshop ‘darbuka spelen’. Deze werd georganiseerd door Stichting Muziek Opmeer en gegeven door Floris van Tol. Tijdens de workshop werd gebruik gemaakt van taal, waardoor er al snel ritmes ontstonden. Er werd duidelijk het verschil aangegeven tussen de muziek uit Nederland, Afrika en het Midden-Oosten. Ook vertelde Floris een klein stukje muziekgeschiedenis en zo werden de deelnemers meegenomen op een muzikale tijdreis. Er waren veel enthousiaste reacties van begeleiders, deelnemers en Floris. Er werd gelachen en genoten. Al met al een zeer geslaagde dag!

BBQ Hoogwoud

De dorpsraad van Hoogwoud heeft besloten om het buurtbudget (gedeeltelijk) in te zetten bij de buurt BBQ. Zij nodigden de percussiegroep Percossa uit om een slagwerk workshop voor hen te organiseren. Op 25 augustus hebben ongeveer 40 deelnemers (jong en ouder) een uur lang muziek met elkaar gemaakt op allerlei verschillende manieren. Zo maakten ze gebruik van het eigen lichaam, maar ook van rode tonnen waarop ze met stokken ritmes konden maken. Iedereen heeft ontzettend kunnen genieten van deze muzikale activiteit. Vooral nadat bleek dat alle ritmes bij elkaar een perfect ritmisch lied vormden. Voor het nieuwe schooljaar is er voor alle dorpskernen weer een nieuw budget gereserveerd, dus er is voldoende ruimte voor nieuwe initiatieven! Mocht u zelf een goed idee hebben, twijfel niet en mail het naar: aanjagersmuziekopmeer@gmail.com. Wij nemen dan contact met u op om te kijken hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van het plan.