Over de stichting

Stichting Muziek Opmeer is opgericht op verzoek van de gemeente Opmeer, om uitvoering te geven aan een nieuwe aanpak van muziekeducatie. Dat was nodig omdat de muziekschool van Opmeer in de zomer van 2017 is gesloten, en er behoefte was aan een nieuwe werkwijze voor muziekeducatie die alle kinderen bereikt. De stichting geeft uitvoering aan deze opdracht, op basis van een plan dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
Irma Stroet (voorzitter)
Petra Borst-Koorn (secretaris)
Patrick Wit (penningmeester)
Joost Patocka

Aanjagers

Stéphanie Burgerhout
Met mijn ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht en schoolleider zet ik samen met Meike Stichting Muziek Opmeer op en jaag ik de muziekeducatie aan. Daarnaast heb ik ervaring aan het conservatorium van Alkmaar mogen meenemen en speel ik dwarsfluit in de klassieke richting. Ik ben er trots op dat de gemeente en alle stakeholders muziek zo hoog in het vaandel hebben staan.

Ik geniet het meest als ik in het veld kinderen muziek zie maken, docenten gepassioneerd les zie geven en ik samen met stakeholders plannen maak voor de nabije toekomst. Ik verwacht dat muziek ons allen de komende jaren steeds meer verbindt. Dat Stichting Muziek Opmeer steeds zichtbaarder wordt en de toon kan aangeven op het gebied van muziek binnen de gemeente. Ten laatste hoop ik het andere gemeentes geïnspireerd raken door onze werkwijze en mogelijkheden zien om hun muziekeducatie en participatie anders in te richten.

Meike Wilms
Na de Opleiding Docent Muziek met bijvak klassiek trompet aan het Conservatorium van Amsterdam succesvol te hebben afgerond, heb ik ervaring opgedaan als vakdocent muziek op verschillende basisscholen, freelance muziekdocent, Docent Muziek op het Regius College in Schagen en koordirigent.

Ik heb gezien en geleerd dat muziek veel mooie dingen kan doen met een mens en ik vind het dan ook een goede zaak dat er in deze gemeente veel aandacht is voor muziekeducatie en -participatie. Ik ben blij dat ik er, samen met Stéphanie, als aanjager voor kan zorgen dat muziek opbloeit en overal aanwezig is. Muziek verbindt, en daarom heb ik er alle vertrouwen in dat muziek over een aantal jaar een prominente plek heeft, waarin iedereen de kans heeft om hiermee in aanraking te komen.