Over de stichting

Stichting Muziek Opmeer is opgericht op verzoek van de gemeente Opmeer, om uitvoering te geven aan een nieuwe aanpak van muziekeducatie. Dat was nodig omdat de muziekschool van Opmeer in de zomer van 2017 is gesloten, en er behoefte was aan een nieuwe werkwijze voor muziekeducatie die alle kinderen bereikt. De stichting geeft uitvoering aan deze opdracht, op basis van een plan dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
Irma Stroet (voorzitter)
Petra Borst-Koorn (secretaris)
Patrick Wit (penningmeester)
Joost Patocka (algemeen bestuurslid)

Jaarverslagen
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019

Aanjagers

Stéphanie Burgerhout
Na 15 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt als leerkracht en schoolleider, heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar de culturele sector. Naast het geven van trainingen aan teams en het coachen van muziekdocenten,  geef ik Stichting muziek Opmeer vorm. Samen met Meike zorg ik ervoor dat de gelden die de gemeente beschikbaar heeft gesteld, op een goede manier worden besteed.

Muziek heeft altijd een bijzondere plek in mijn leven gehad. Sinds mijn zesde jaar speel ik al dwarsfluit en tijdens mijn lerarenopleiding heb ik ervaring mogen opdoen aan het conservatorium.

Ik geniet het meest als ik kinderen muziek zie en hoor maken, wanneer docenten enthousiast lesgeven en ik samen met andere betrokkenen plannen maak om de muziekeducatie en -participatie verder in te vullen. Ik heb de wens dat muziek ons allen de komende jaren steeds meer verbindt, dat het verzacht en verbroederd. Ik zie dat Stichting Muziek Opmeer steeds zichtbaarder wordt, niet alleen binnen de gemeente, maar zeker ook daarbuiten. Ten laatste hoop ik dat andere gemeenten geïnspireerd raken door onze vernieuwende werkwijze en mogelijkheden zien om hun muziekeducatie en -participatie ook op een andere manier in te richten. Dat is zo nodig in deze tijd en ieder kind moet de kans krijgen om zich ook op muzikaal gebied te ontwikkelen en vooral… ervan te genieten!

Meike Wilms
Na de Opleiding Docent Muziek met bijvak klassiek trompet aan het Conservatorium van Amsterdam succesvol te hebben afgerond, heb ik ervaring opgedaan als vakdocent muziek op verschillende basisscholen, freelance muziekdocent, Docent Muziek op het Regius College in Schagen en koordirigent.

Ik heb gezien en geleerd dat muziek veel mooie dingen kan doen met een mens en ik vind het dan ook een goede zaak dat er in deze gemeente veel aandacht is voor muziekeducatie en -participatie. Ik ben blij dat ik er, samen met Stéphanie, als aanjager voor kan zorgen dat muziek opbloeit en overal aanwezig is. Muziek verbindt, en daarom heb ik er alle vertrouwen in dat muziek over een aantal jaar een prominente plek heeft, waarin iedereen de kans heeft om hiermee in aanraking te komen.