Kindermuziekfeest

Op zondag 29 september organiseert Stichting Muziek Opmeer het Kindermuziekfeest. Dit is een festival voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en vindt plaats in Aartswoud. Bezoekers zijn welkom vanaf 11:00 en het feest is afgelopen om 15:00. Tickets kosten €7,50, hierbij zijn 2 begeleiders inbegrepen.

In Aartswoud maken wij gebruik van verschillende locaties aan de Schoolstraat en de Koetenburg. Zo zijn er workshops en concerten in en om de kerk, op het terrein van het Rundveemuseum, in en om OBS de Dubbele Punt en bij de pastorie.

Graag lichten wij een tipje van de sluier op wat betreft de programmering! We maken onderscheid in 3 leeftijdscategorieën: 0-4 jaar, 5-7 jaar en 8-12 jaar. Voor de jongsten komt o.a. de Klankspeeltuin naar Aartswoud. Dit is een peuterspeeltuin met beeldende en theatrale elementen. Lekker spelen met licht, zwaartekracht en geluid. In de workshop ‘Zee’ gaat het over Luuk. Hij kijkt vaak uit over de zee. Hij vraagt zich af wie er aan de andere kant woont. Er worden tijdens deze workshop aan de hand van een boek muzikale verhalen verteld. Juf Elma zal aanwezig zijn om Muziek op Schoot workshops te geven aan deze doelgroep.

De kinderen tussen 5 en 7 jaar kunnen meegenieten van het Woonwagensprookje. Deze wordt gegeven door Rosita het Tovervrouwtje. Zij heeft een koffer die ze samen met de kinderen gaat openmaken! Daarnaast bieden we de workshop Heksensoep. Een heks tovert. Ze tovert alle kinderen in muzikanten, ze toveren geluiden in muziek. Ook zal er een boomwhacker workshop zijn, waarbij alle kinderen een feestje beleven met de vrolijk gekleurde plastic buizen.

De oudste kinderen kunnen een zangworkshop volgen in de prachtige tuin van de pastorie. Van Lianne leren zij de allerleukste liedjes samen zingen. Ook komt het Hoorspelhotel ze vermaken met een interactieve voorstelling, waarbij de deelnemers zelf geluiden maakt bij de gespeelde scenes. Zij sluiten af met een waar Silent Disco feestje. Daarnaast kunnen DJ’s in de dop hun geluk op met de DJ workshop, waarbij ze de basic skills leren.

Er zijn optredens waar iedereen van kan genieten: van lokale muziekverenigingen tot een Open Podium, verzorgt door kinderen uit de kortingsregeling. Als klapstuk zijn wij trots om de Classic Express neer te mogen zetten, de eerste rijdende concertzaal ter wereld! De bezoekers komen in een andere wereld terecht waarbij de lichten en videobeelden de werking van de muziek versterken. Als afsluiting voor de wat jongere kinderen zetten we de Liedjestovenaar neer, die boordevol vernuftige liedjes in verschillende stijlen en ritmes zit.

Kortom: een zeer afwisselend programma! Wij hopen u te zien!