Binnenschools

In de gemeente Opmeer zijn 7 scholen; De Akker en het Ruimteschip in Opmeer, de Bonifatius in Spanbroek, de Dubbele Punt in Aartswoud, de Adelaar en de St. Wulfram in Hoogwoud en de Petrus Canisius in De Weere.

Op alle scholen wordt gestructureerd muziekonderwijs gegeven vanuit de muziekimpuls. Daarnaast krijgt iedere school vanuit Stichting Muziek Opmeer een bedrag om extra muziekeducatie aan te bieden. Iedere school gebruikt deze gelden volgens hun eigen visie op muziekonderwijs, in overleg met het team en de interesses van de kinderen. Hierbij staat altijd centraal dat het aanbod geschikt is voor ieder kind uit de klas en dat de kinderen zelf actief muziek maken.

Voorbeelden van besteding van het budget zijn: instrumentale lessen onder leiding van een muzikant in de klassen, Algemene Muzikale Vorming lessen in de onderbouw gedurende het gehele schooljaar, een groot muzikaal pleinfeest aan het einde van het schooljaar en nog veel meer!

Voor de binnenschoolse lessen worden in oktober 2019 muziekinstrumenten aangeschaft. Alle scholen kunnen beschikken over een aantal instrumenten, die zo breed mogelijk kunnen worden ingezet. Het doel hiervan is dat kinderen gedurende hun schoolloopbaan kennis maken met alle 6 de instrumentgroepen.