Binnenschools

In de gemeente Opmeer zijn 7 scholen: De Akker en ’t Ruimteschip in Opmeer, de Bonifatius in Spanbroek, De Dubbele Punt in Aartswoud, De Adelaar en de St. Wulfram in Hoogwoud en de Petrus Canisius in De Weere.

Op alle scholen wordt gestructureerd muziekonderwijs gegeven, veelal met een vakleerkracht. Daarnaast krijgt iedere school vanuit Stichting Muziek Opmeer een bedrag om extra muziekeducatie aan te bieden. Iedere school gebruikt deze gelden volgens hun eigen visie op muziekonderwijs, in overleg met het team, de aanjagers  en natuurlijk de interesses van de kinderen. Hierbij staat altijd centraal dat het aanbod geschikt is voor ieder kind uit de klas en dat de kinderen zelf actief muziek maken.

Voorbeelden van besteding van het budget zijn: instrumentale lessen onder leiding van een bevoegde en bekwame muziekdocent in de klas, Algemene Muzikale Vorming lessen in de onderbouw gedurende het gehele schooljaar, een groot muzikaal feest aan het einde van het schooljaar, ondersteuning bij de musical van groep 8, een Letterfeest voor groep 3 en nog veel meer!

Voor de binnenschoolse lessen heeft Stichting Muziek Opmeer veel muziekinstrumenten aangeschaft. Voor het beheer is gekozen voor zg. ‘moederscholen’, scholen die de instrumenten voor ons beheren en beschikbaar stellen aan de andere scholen. De instrumenten kunnen zo breed mogelijk worden ingezet en worden ook onderling uitgewisseld. Het doel hiervan is dat kinderen gedurende hun schoolloopbaan kennis maken met alle zes de instrumentgroepen.