Sociaal domein

De doelgroep voor het sociaal domein is zeer breed. Zo richten wij ons bijvoorbeeld op jongeren, ouderen, vluchtelingen en alleenstaanden. Activiteiten binnen dit domein kunnen gericht zijn op verschillende leeftijden, van 0-100 jaar.

In samenwerking met de bestaande organisaties kijkt Stichting Muziek Opmeer waar zij kan aansluiten bij activiteiten om kinderen meer in aanraking te laten komen met muziek. Hierbij zoeken wij verbindingen met wijksteunpunten, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer, Opmeer Actief, Westfriese Bibliotheken en nog veel meer organisaties. Wij sluiten aan bij activiteiten als Zomeracademie, Kinderdorp en Gabberweek met muzikale activiteiten.

Het is hierbij belangrijk dat muziek een actieve en betekenisvolle rol speelt, dat er verbinding kan worden gemaakt tussen mensen en dat het zorgt voor energie en een positief gevoel.

Ook organiseren wij onze eigen activiteiten in het sociaal domein, zoals het Kindermuziekfeest. Dit is een festival voor kinderen uit de gemeente, waar concerten en workshops worden gegeven. Hierbij werken we ook samen met verschillende lokale partijen.