Sociaal domein

De doelgroep voor het sociaal domein is zeer breed. Zo richten wij ons bijvoorbeeld op jongeren, ouderen, vluchtelingen en alleenstaanden. Activiteiten binnen dit domein kunnen gericht zijn op verschillende leeftijden, van 0-100 jaar. Eigenlijk is dit domein dus bedoeld voor iedereen!

In samenwerking met de bestaande organisaties zoals; de wijksteunpunten, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Opmeer, Opmeer Actief, en West-Friese Bibliotheken, kijken wij waar we kunnen aansluiten met activiteiten. Misschien heeft u ons al eens gezien bij  de Zomeracademie, het Leesfeest, Kinderdorp, de Gabberweek of tijdens verschillende activiteiten rondom de kerstperiode.

Het is hierbij belangrijk dat muziek een actieve en betekenisvolle rol speelt, dat er verbinding kan worden gemaakt tussen mensen en dat het zorgt voor energie, een fijne sfeer en een positief gevoel.

Ook organiseren wij onze eigen activiteiten in het sociaal domein, zoals het Kindermuziekfeest. Dit is een festival voor kinderen van 0-12 jaar  waar concerten en workshops worden gegeven. Op 29 september 2019 was de eerste editie in het dorpje Aartswoud en dit was een groot succes. Zo’n 120 kinderen kwamen met hun ouders of andere belangstellenden naar het festival. Een greep uit het aanbod; de Classic Expres, een grote eindvoorstelling van de Liedjestovenaar, optredens van kinderen die les krijgen van onze muziekdocenten, het Hoorspelhotel, een DJ workshop, een Klankspeeltuin, voorstellingen van muziekverenigingen Erato, Crescendo en L-star bigband en vele prachtige workshops van docenten voor de allerkleinsten tot en met 12 jaar. De verwachting is dat wij in mei 2021 de tweede editie van het Kindermuziekfeest zullen organiseren.