Nieuws en activiteiten overzicht

Op deze pagina brengen we verslag uit van alle activiteiten die dit seizoen plaatsvinden. Daarnaast vindt u hier ook onze maandelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van alle muzikale activiteiten binnen de gemeente.
Klik hier voor het archief van de afgelopen jaren.

Nieuwsbrief april 2022

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer april 2022.

Nieuwsbrief maart 2022

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer maart 2022.

Nieuwsbrief februari 2022

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer februari 2022.

Nieuwsbrief januari 2022

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer januari 2022.

Nieuwsbrief december 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer december 2021.

Nieuwsbrief november 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer november 2021.

Nieuwsbrief Oktober 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer oktober 2021.

Nieuwsbrief september 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer september 2021.

Nieuwsbrief juni 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer juni 2021.

Nieuwsbrief mei 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer mei 2021.

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer april 2021.

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer maart 2021.

Nieuwsbrief februari 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer februari 2021.

Nieuwsbrief januari 2021

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer januari 2021.

Online Muziekquiz #2

30 januari ’21 is het weer zover, na het grootte succes van de eerste editie gaan we er weer vol voor. Ben je tussen 10 en 18 jaar? Schrijf je snel in en speel mee.    

Nieuwsbrief december 2020

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer december 2020.

Uitreiking bokaal ’Méér Muziek in de Klas’

  Wat een feest! In (digitale) aanwezigheid van Koningin Máxima heeft Stichting Muziek Opmeer de bokaal van ‘Méér Muziek in de Klas’ in ontvangst genomen. De stichting heeft deze bokaal ontvangen voor de wijze waarop het muziekonderwijs in de gemeente Opmeer opnieuw vorm heeft gekregen. Landelijk wordt deze aanpak gezien als een praktijkvoorbeeld voor het op een brede en innovatieve wijze aanbieden van muziekeducatie. Reden voor de wethouders Tesselaar en Wiersma-de Faria om de stichting Muziek Opmeer in het zonnetje te zetten! Op de foto staan: wethouders Robert Tesselaar en Rabella Wiersma – De Faria, Stéphanie Burgerhout, Petra Borst en Glenn Liebaut. [Foto: Nancy Holderbeke]

Nieuwsbrief november 2020

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer november 2020.

Nieuwsbrief oktober 2020

De nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer geeft verslag van de stand van zaken met betrekking tot (geplande) activiteiten, de vordering van de muziekeducatie en de verdere ontwikkeling van de stichting. Klik hier voor de nieuwsbrief van Stichting Muziek Opmeer oktober 2020.

‘Good practice’ handboek Méér Muziek in de Klas Opmeer

In september 2017 koos gemeente Opmeer een nieuwe aanpak voor muziekeducatie met de oprichting van de stichting Muziek Opmeer. Hierbij staat de gemeente op afstand en is de lokale gemeenschap aan zet. Dat moet leiden tot een duurzaam systeem, onder andere op en rondom de scholen, waarbij álle kinderen tot 15 jaar in de gemeente in eerste instantie kennis kunnen maken met muziek, en ermee door kunnen gaan als zij dat willen. De stichting richt zich daarnaast op de toegankelijkheid van muziek voor de doelgroep 0 tot 100 jaar. We zijn nu twee jaar verder. Hoe pakt deze nieuwe werkwijze uit voor Opmeer? We spreken met Meike Wilms (rechts) en Stéphanie Burgerhout (links), beide muziekaanjagers van stichting Muziek Opmeer. Lees hier het ‘Good practice’ handboek Méér Muziek in de Klas Opmeer

Ruimte voor muziek!

Ruimte voor muziek! Wil jij een instrument leren bespelen? Trompet, piano, viool, gitaar of drums, keuze genoeg. Kinderen tot 14 jaar kunnen voor slechts een fractie van het lesgeld twee jaar lang muziekles volgen. Meer informatie? info@muziekopmeer.nl

Ontwikkelingen rondom Corona

Ook wij hebben vanzelfsprekend te maken met de gevolgen van alle maatregelen om de Coronacrisis tegen te gaan. Normaal vindt u op deze pagina verslagen van binnenschoolse muzieklessen op allerlei scholen, foto’s van presentaties van leerlingen op verschillende instrumenten, een aankondiging van de activiteiten in de Kindermuziekweek en activiteiten in het sociaal domein. Dit alles, en meer, stond op onze planning voordat de maatregelen van de regering bekend werden gemaakt. De laatste weken hebben voor ons voornamelijk in het teken gestaan van het annuleren van activiteiten en het contact zoeken en afspraken maken met docenten, scholen, kinderdagverblijven en andere partners. Natuurlijk is dit niet wat wij voor ogen hadden voor de komende maanden, maar ook wij nemen de gezondheid en veiligheid van onze samenwerkingspartners en deelnemers zeer serieus. Daarom doen wij momenteel wat nodig is. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedere lezer veel gezondheid toe te wensen. Voor nu kunnen wij alleen maar uitkijken naar een gelegenheid waarin wij jullie weer kunnen treffen. Of dat nu in de scholen, op het kinderdagverblijf, in het wijksteunpunt of een andere activiteit in het dorp is: wij hopen jullie snel in goede gezondheid weer te zien en er samen een feestje van te maken!