Activiteiten

Op deze pagina zullen wij maandelijks een kort verslag uitbrengen van alle activiteiten die hebben plaatsgevonden of van start zijn gegaan. Het archief van voorgaande jaren kunt u onderaan de website vinden.

Vooraankonding: LEF 60+

Out of the box, genieten en mooie nummers vertolken. Dit zijn een paar steekwoorden uit Project LEF 60+, geïnitieerd door de Aanjagers van Stichting Muziek Opmeer. ‘De mindset in dit project is minstens zo belangrijk als het zingen zelf’, zegt coach en organisator Mirjam Kaijer. ‘Alhoewel ik nu al kan vertellen dat de 12e december een avond wordt waar veel mensen ongelooflijk van gaan genieten. Een avond waar 8 deelnemers, ieder twee Nederlandstalige nummers ten tonele brengen, onder de bezielde begeleiding van pianist Eric Lensink. Het geheel zal aan elkaar worden gepraat op humoristische wijze door Bert Hemrika. De liedjes die gezongen worden zijn divers: grappig, beschouwend en soms ontroerend. Iedere deelnemer legt uit waarom ze gekozen hebben voor hun lied: indrukwekkende en mooie verhalen.’ De deelnemers van dit project zijn: Liesbeth Groenewoud, Loes Kaag, Elza Maas, Piet Kraakman, Wim Groeneveld, Ton Groot, Marjan Kamp en Arjan Bossen. Het optreden vindt plaats in het prachtige sfeervolle Muziektheater ’t Kerkhuys in Spanbroek op 12 december om 20:00. Entree slechts €7,50. Voor kinderen onder de 12 jaar is het gratis. Reserveren kan via www.kerkhuys.nl.

Presentatie Smallsteps bij Zandhove

Vrijdag 8 november hebben de kinderen die Muziek op Schoot lessen krijgen bij Smallsteps een optreden verzorgd voor de ouderen in Zandhove te Spanbroek. Dit natuurlijk in de aanloop naar Sintmaarten. De ouderen werden getrakteerd op veel leuke liedjes, muziek waarop gedanst kon worden en de kinderen lieten verschillende muziekinstrumenten horen. Dit alles onder leiding van muziekdocente Elma Nowak en natuurlijk de begeleiders van Smallsteps. Zowel de ouderen als de kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad, iedereen ging blij weer naar huis!

Muziek op Schoot lessen Jimpy Play

Bij Jimpy Play Peuteropvang hebben de kinderen de afgelopen weken mogen genieten van de Muziek Op Schoot-lessen. Deze lessen werden gegeven door Lotte Hoebe. Er werden onder andere liedjes gezongen, instrumenten bespeeld én er werd veel bewogen. Op de foto’s te zien hadden de kinderen (én Lotte) er reuze veel plezier in!

Vooraankondiging: Kerst vol Muziek

Op zaterdag 21 december organiseren Stichting Muziek Opmeer en Wijksteunpunt de Lindehof ‘Kerst vol Muziek’. Deze middag vindt plaats in de Lindehof en is een activiteit voor jong en oud! Gedurende de middag worden er verschillende workshops aangeboden met als thema ‘kerst’. Zo kan er worden deelgenomen aan een DJ workshop en/of een zangworkshop. Beide workshops worden twee keer gegeven. Het programma ziet er als volgt uit: 12:30 – 13:30     workshopronde 1 13:30 – 14:15     koffieconcert 14:15 – 15:15     workshopronde 2 15:15 – 16:00     kerstquiz (met verschillende mooie prijzen!) De deelname is geheel gratis. Vooraf aanmelden is wel vereist. Dit kan via: delindehof@quicknet.nl of 0226 – 35 91 23. Tip: deze dag is zeer geschikt voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen!

Vooraankondiging: LEF 60+

Vorig jaar hebben we een evenement georganiseerd waarbij 8 tieners gecoacht werden bij het zingen van een Nederlandstalig lied voor publiek, genaamd LEF. Dit resulteerde in een succesvol optreden in het Kerkhuys. Dit jaar willen wij dit evenement graag herhalen, maar in een ander jasje. We hebben ditmaal 8 deelnemers van 60 jaar en ouder die gecoacht worden door Mirjam Kaijer en Erik Lensink. Ook dit keer zullen de deelnemers het podium betreden en wel op 12 december 2019 v.a. 20:00 in het Kerkhuys te Spanbroek. Tot dan?! Foto is van LEF vorig jaar.

Daar zit muziek in!

De Bonifatius in Spanbroek sloot de eerste periode van het schooljaar af met een muzikaal spektakel op vrijdag 18 oktober. Speciaal voor deze dag werd Drum4Fun uitgenodigd. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 kregen gedurende de dag een workshop aangeboden, waarna zij ’s middags gezamenlijk een spetterende voorstelling gaven aan hun ouders en andere leerlingen. Hierbij werden slagwerkinstrumenten, zang en dans op feestelijke wijze met elkaar gecombineerd. Dit alles in een prachtig aangeklede gymzaal. Het was een groot succes!

Kindermuziekfeest

Wat een feest! Op zondag 29 september was het eindelijk tijd voor het Kindermuziekfeest. Het weer zat ons niet mee, maar het leek de bezoekers niet te deren. Er was ontzettend veel te doen. Mixen bij de DJ workshop, verwonderen in de Classic Express, lachen bij het Hoorspelhotel, swingen tijdens de Silent Disco, meezingen met de Liedjestovenaar, bewegen bij Zee, luisteren naar het Woonwagensprookje en dansen bij Muzikale Peuterpret. Dit, en nog veel meer, heeft deze dag tot een groot succes gemaakt. We willen al onze bezoekers, workshopleiders, vrijwilligers en locatie-eigenaren enorm bedanken. Wat een onvergetelijke eerste editie! We kijken nu al uit naar een volgende keer!

Kindermuziekfeest

De zomervakantie is weer voorbij. Dat betekent dat er weer gewerkt gaat worden. Voor de aanjagers van Stichting Muziek Opmeer, alle vrijwilligers en andere betrokkenen is het tijd voor de laatste puntjes op de i voor de organisatie van het Kindermuziekfeest. Dit festival voor kinderen van 0 t/m 12 jaar uit de gemeente Opmeer zal op 29 september van 11:00 tot 15:00 in Aartswoud gaan plaatsvinden. Er zullen veel concerten en workshops worden gegeven. In de komende weken kunnen alle kinderen op de basisscholen en kinderdagopvangorganisaties in Opmeer een uitgebreide folder verwachten, met een uitgebreide programma omschrijving. Tickets kunnen via de button ‘Kindermuziekfeest’ op deze website gekocht worden voor €7,50 per stuk (voor 1 kind, inclusief 2 begeleiders). We hopen jullie allemaal te zien!

Kinderdorp

Op woensdag 21 augustus hadden alle deelnemers van Kinderdorp 2019 even pauze van het timmeren. Joey en Rens van SpijkerBoer Percussion Workshops waren namelijk op het terrein! Zij gaven aan alle kinderen een workshop ‘bodypercussie’. Hierbij gebruikten zij helemaal geen instrumenten, maar maakten toch te gekke muziek. Door hun lichaam te gebruiken, te stampen en te klappen wisten zij een beat te creeëren. Het was een ontzettend leuk feestje en een mooie afwisseling!