Activiteiten archief

Op deze pagina zullen wij maandelijks een kort verslag uitbrengen van alle activiteiten die hebben plaatsgevonden of van start zijn gegaan.

Afsluiting Muziek op Schoot

Op maandag 16 juli kwamen de kinderen van Berend Botje en Smallsteps naar de Bibliotheek in Opmeer. Dit omdat zij het afgelopen jaar op enig moment Muziek op Schoot lessen hebben gekregen van docente Elma Nowak. Deze lessen werden afgesloten van 10:15 tot 11:00. De kinderen konden zelf muziek maken op o.a. de viool en met ritmestokjes. Daarnaast zongen ze liedjes en bewogen ze op de muziek. Het was een erg leuke ochtend! De lessen zullen volgend schooljaar worden hervat.

Workshopdag De Dubbele Punt

Op donderdag 24 mei was het zover voor de kinderen op basisschool ‘De Dubbele Punt’: de workshopdag muziek. De kinderen konden gedurende de hele dag workshops bijwonen van docenten die hen kennis lieten maken met het instrument dat zij bespelen. Het aanbod was: gitaar, viool, percussie, zang en trompet. Aan het einde van de dag werd er een optreden gegeven voor alle ouders en andere belangstellenden en lieten de kinderen het nieuwe schoollied horen dat zij met de zangdocente hebben ingestudeerd, met ondersteuning van percussie.

Leesfeest

Op 5 mei organiseerde de Westfriese Bibliotheken in samenwerking met Clavis Uitgeverij en Stichting Muziek Opmeer het Leesfeest. Stichting Muziek Opmeer verzorgde op deze dag 3 verschillende workshops van 0 tot 6 jaar onder leiding van theater Spring! met docente Anna Verschoor. Bij de peuters werd het boekje van Woezel en Pip gebruikt als inspiratie voor muziek en dans en bij de allerkleinsten was het vooral een zintuigelijke workshop. Het was een geslaagde dag!

Promotielessen Bonifatiusschool

In maart hebben de kinderen van groep 5, 6 en 7 allemaal kennis gemaakt met volgende instrumenten: percussie, dwarsfluit, trompet, gitaar en keyboard. Dit gebeurde op verschillende dagen. Op de foto’s maken de docenten kennis met de kinderen en de kinderen met de docenten én instrumenten (percussie en trompet). De kinderen mogen nu kiezen welk instrument zij beter willen leren kennen. Dit zal resulteren in een aantal lessen onder schooltijd.

Slagwerk- en blaasinstrumenten project Petrus Canisius

Op basisschool Petrus Canisius in de Weere zijn ze begonnen met het slagwerk- en blaasinstrumenten project. Op de foto’s kunnen we de eerste les zien, waarin de leden van Crescendo dirigent en slagwerkdocent Bart Koning ondersteunen door de kinderen kennis te laten maken met de instrumenten. Na deze les kregen de kinderen een instrument mee naar huis, zodat ze ook hier goed kunnen oefenen. Ze krijgen vanaf nu iedere woensdagochtend een uur muziekles en werken toe naar een presentatie op 26 april. Ze laten dan onder andere horen hoe goed ze op hun instrumenten kunnen spelen, maar er zullen ook liedjes, ritmes en boomwhackers voorbij komen.

Trompetlessen op de Akker

Op basisschool de Akker in Opmeer heeft trompettist en dirigent Thomas Geerts 6 trompetlessen in groep 5-6 gegeven. De kinderen hebben in groepjes van 8 allerlei verschillende dingen geleerd; van notenleer tot ‘buzzen’ en van hoe je het instrument moet vasthouden tot het spelen van een liedje.

Muziek op Schoot-lessen bij Berend Botje en Smallsteps

Sinds november worden er Muziek op Schoot-lessen gegeven op de kinderdagverblijven Berend Botje en Smallsteps. De lessen worden gegeven op dinsdag en vrijdag door muziekdocente Elma Nowak. Na een bepaalde periode worden de dagen gewisseld, om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met deze lessen. Kinderen vanaf 1 jaar maken kennis met alle facetten van muziek. Ze mogen dansen op verschillende soorten muziek, leren het verschil kennen tussen hard & zacht, snel & langzaam en mogen spelen op allerlei verschillende instrumenten. De lessen worden in groepen gegeven, dus de kinderen zijn samen bezig met muziek maken. Gezellig én leerzaam!